Regulament de organizare
- Desfăşurarea activităţilor se realizează pe parcursul a 3 zile, astfel:
- ziua 1: festivitatea de deschidere şi şedinta tehnică.
- ziua 2: desfăşurarea concursului propriu-zis şi evaluarea, în paralel cu concursul elevilor cadrele didactice însotitoare pot participa la sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema anuală stabilită şi comunicată din timp.
- ziua 3: festivitatea de premiere.
- Nivelul de studii: fiecare judeţ participă în concurs cu câte 3 elevi selectaţi dintre elevii calificaţi la Olimpiada de Informatica - faza naţionala - 2011, şi un profesor însoţitor.
- Nivelurile de concurs sunt următoarele:
- clasa a IX-a
- clasa a X-a
- clasele XI-XII
- Nivelul de parcurgere a materiei: conform nivelului solicitat la faza naţională a olimpiadei de informatică.
- Mod de selecţie a participanţilor: fiecare judeţ va selecta trei elevi dintre participanţii la faza naţională, conform deciziei Consiliului Consultativ al specialităţii.
- Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi, în calitate de organizator, participă la concurs cu 2 echipaje: unul în concurs şi unul în afara concursului, echipaje formate din elevii liceului, selectate în funcţie de rezultatele obţinute la Olimpiada de Informatică - faza judeţeana.
- Comisia de organizare este alcătuită din inspectorul de specialitate din M.E.C.T.S, inspectorul de specialitate al ISJ Iaşi, directorul şi responsabilul catedrei de informatică a Liceului de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi.
- Comisia de evaluare este alcătuită din profesori ai Liceului de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi care asigură realizarea subiectelor, a evaluatoarelor aferente şi evaluarea programelor concurenţilor.
- Secretariatul Concursului este alcătuit din angajaţi ai Liceului de Informatică Grigore Moisil Iaşi, coordonaţi de unul dintre profesorii de specialitate din liceu.
- Preşedintele Concursului este un reprezentant al Facultăţii de Informatică a Universităţii "Al. I. Cuza" Iaşi.
- Evaluarea se realizează cu un sistem de evaluare automată. După terminarea concursului, fiecare elev primeşte sursa proprie şi setul de teste ale comisiei şi poate depune contestaţie, în timp de o oră de la afişarea rezultatelor la sediul liceului. Contestaţia este rezolvată de comisia de evaluare, iar rezultatul final este afişat la sediul liceului.
- Premierea se realizează în conformitate cu Regulamentulul Olimpiadei de Informatică, faza naţională.
- Trofeul "Urmaşul lui Moisil" va fi acordat celui mai mare punctaj din concurs. În cazul în care există mai multe punctaje egale departajarea se va face după punctajul obţinut de concurenţi la Olimpiada judeţeană de informatică. Dacă şi în acest caz există mai multe punctaje egale, se va realiza departajarea după punctajul obţinut de concurenţi în cadrul programului de pregătire de performanţă în informatică .campion. Dacă egalitatea persistă şi în acest caz, preşedintele concursului va decide un alt criteriu de departajare.
- Modificări ale regulamentului se pot produce anual, cu acordul comisiei de organizare.
Nota: Cheltuielile de organizare: masa, cazare, alte cheltuieli neceare desfăşurării concursului naţional "Urmaşii lui Moisil", vor fi suportate de către Liceul de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi, din fondurile alocate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar cheltuielile de transport din judeţele participante, vor fi suportate de către unitatea de învăţământ, inspectoratele şcolare / licee.